Evert-Jan Schouten

Evert-Jan Schouten werkt sinds het voorjaar 2015 in de praktijk. Hij heeft in 2012 zijn studie Fysiotherapie afgerond. Na een aantal waarnemingen in Nederland heeft Evert-Jan twee jaar in Duitsland gewerkt. Nu werkt Evert-Jan bij Fysiotherapie Wijchen, waar hij zijn werk met plezier uitvoert.

‘Van jongs af aan heb ik al interesse in het bewegingsapparaat. Hoe alles beweegt en aangestuurd wordt, en hoe deze bijzondere wisselwerking plaatsvindt. Soms is deze wisselwerking verstoord, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Fysiotherapeutische interventie kan dan zinvol zijn. In mijn ogen is de behandeling niet alleen een ‘technisch trucje’ waardoor alles weer normaal functioneert. Je hebt natuurlijk de juiste vaardigheden nodig maar er komt meer bij kijken. Je moet empathie met de patiënt hebben. Het mooie aan het vak vind ik dan ook om samen met de patiënt dit probleem op te lossen en samen te werken in relatie tot zijn of haar hulpvraag. Omdat we met mensen werken en iedereen anders is, maakt voor mij elke casus weer tot een uitdaging. Ieder mens is in zijn houding en manier van bewegen weer uniek. Mijn doel is om mensen zo te begeleiden en te trainen dat zij weer klachtenvrij en zo zelfstandig mogelijk weer kunnen functioneren in de maatschappij.’

Sinds het voorjaar van 2015 beschikt Evert-Jan over de behandelingsmethode Dry Needling. Evert-Jan heeft deze opleiding gevolgd bij de Myofasciale pijn seminars in Groningen.
Voor informatie over dry needling zie: www.dryneedling.nl.

naar overzicht